Tarkistus- ja huoltopisteet

  • Artikkelin kategoria:Reitti

Pedersören hiihtokeskus Lappforsissa toimii SAUKKOtrailin keskipisteenä. Osallistujat hakevat numeronsa hiihtotuvalta mistä heitä kuljetetaan linja-autoilla Vilobackan ja Sääksjärven lähtöpaikoille.

Sauokonreitin lähtöpiste sijaitsee normaalisti Lappforsissa mutta SAUKKOtrail juostaan ja vaelletaan vastakkaiseen suuntaan Purmon Vilobackasta tänne Lappforsiin. Hiihtotupa toimii maalina kaikille juoksijoille ja vaeltajille. Ajanotto päättyy 18:00.

Heille, jotka juoksevat tai vaeltavat koko reitin, lähtö tapahtuu Vilobackan kylässä, joka sijatisee Kortesjärven maantien varrella. Tässä reitti kulkee pari sataa metriä isoa tietä pitkin joten olkaa varovaisia.

Reilussa puolessa välissä matkaa kohti ensimmäistä taukopaikkaa Kalisjön kohdalla reitti sivuaa suomen suurinta siirtolohkaretta, jonka nimi on Ilveskivi.

10 juostun tai vaelletun kilometrin jälkeen saavutaan Kalisjönille, missä sijaitsee ensimmäinen huoltopiste.

Vajaan 17 kilometrin jälkeen saavutaan Nars järvelle ja kunnalliselle uimarannalle. Tässä sijaitsee seuraava huoltopiste. HUOMATKAA että reitti kulkee huoltopisteen kautta järven rannalla. Kaikille osallistujille on pakollista poiketa huoltopisteen kautta jotta toimitsijat voivat rekisteröidä ohikulun. Tämän jälkeen reitti taas seuraa pienempiä teitä ja polkuja. Huomioikaa tienhaara.

Noin 7 km Narsin ohituksen jälkeen sijaitsee taloryhmä Stenvattnet, jonka läheisyydessä järjestäjillä on tarpeen tullen ylimääräinen nestepiste. Tästä on lyhyt matka asutuksille ja vähän isommalle tielle mikäli joku on satuttanut itseään tai muuten haluaa keskeyttää.

Vielä 12 kilometrin jälkeen, yhteensä 28,5 km jälkeen, saavutaan Sääksjärvelle (ruots. Sexsjö). Seuraa tarkasti kyltitystä niin että koko reitti tulee käytyä ja että ohitus rekisteröidään. Täällä tarjotaan lounas heille, joilla on aikaa pitää vähän pidempi tauko.

Sääksjärvellä sijaitsee lähtö heille, jotka juoksevat tai vaeltavat puolet reitistä.

Seuraava huoltopiste sijatisee Pääjärvellä ja nyt reitti on saapunut Lappforsiin. Tästä on 15,5 km matkaa maaliin.

Pääjärven ja Hjulforsin välillä reitti ylittää kantatien 68, joka on vilkkaasti liikennöity. Olkaa tarkkaavaisia! Hjulforsenilla tulee myös olemaan tarpeen tullen ylimääräinen nestepiste. Nyt on matkaa 12 km jäljellä hiihtokeskukseen. Tästä lähtien reitti seuraa välillä Ähtävän jokea ja välillä kulkee yli vähän korkeampia mäkiä. Tästä lähtee Vartti eli 12 kilometrin vaellus tai jouksu.

Bockabron-sillan kohdalla reitti ylittää Ähtävän joen. Sillan pohjoispuolella sijaitsee viimeinen huoltopiste ennen saapumista hiihtotuvalle. Sinne on nyt jäljellä 7 km.

Foto: Rebecca Söderström