Olen sairastunut, saanko peruuttaa paikkani?

Osallistuminen voidaan siirtää seuraavaan vuoteen, jos esität lääkärintodistuksen. Lykkäysanomus tehdään sähköpostitse osoitteeseen info@ikfalken.fi viimeistään vaellusta edeltävänä päivänä. Laita mukaan lääkärintodistuksen kopio. Vaelluksen jälkeen tehtyjä lykkäysanomuksia ei hyväksytä.

Saanko rahat takaisin, jos jään pois tai peruutan paikan?

Emme palauta maksua. Voit anoa, että paikkasi lykätään ensi vuoteen. Katso edellinen kysymys.

Voiko kaverini tulla minun sijastani?

Saat antaa oman paikkasi kenelle haluat, kuitenkin henkilötietojen tulee olla oikein ilmoitettu vaellukselle lähdettäessä. Ilmoita muutoksesta sähköpostitse järjestäjälle. Jos annat paikkasi toiselle vaellusta edeltävänä päivänä tai myöhemmin, täytyy muutoksesta ilmoittaa järjestäjälle lähdön yhteydessä.

Miehet/naiset 40 – miten lasketaan

Heillä,  jotka täyttävät vähintään 40 vuotta vuoden aikana, on oikeus osallistua näihin luokkiin.

Millaisia kenkiä tarvitsen? Voiko koko reittiä kulkea tavallisissa lenkkareissa?

Pystyt vaeltamaan koko matkan lenkkareissa tai kevyissä vaelluskengissä, mikäli ei ole satanut runsaasti. Suosittelemme vaelluskenkiä, jos maa on kosteaa tai tarvitset nilkkaa tukevia kenkiä.

Millainen maasto on?

Maasto on enimmäkseen helppokulkuista ja polku on selkeä, märillä alueilla on pitkospuita. Polku noudattaa paikoin metsäautoteitä ja sorateitä. Ilveskiven ympäristössä maasto on kivikkoista, ja tukevat kengät voivat olla tarpeen. Monet vaeltajat käyttävät myös tueksi sauvoja. Sexsjön jälkeen maasto on tasaisempaa ja kuivempaa, joten voimia säästäksesi voit vaihtaa kevyempiin kenkiin lounaan jälkeen.

Millaista varustusta tarvitsen?

 • Oma kuppi, vesipullo, vaelluskartta (jonka saat lähdössä) ja puhelin ovat pakollisia.
 • Mukavat ja tukevat ”sisäänajetut” kengät, rakkojen välttämiseksi.
 • Vaihtokengät saattavat tulla tarpeeseen, varsinkin jos maastossa on kosteaa. Ota mukaan ylimääräiset kengät ja sukat. Voit vaihtaa ne Sexsjössä lounaan jälkeen.
 • Vaeltajille suosittelemme kevyitä ja vettä hylkiviä vaelluskenkiä, varsinkin jos maasto on kosteaa.
 • Vaatteita ja sukkia, jotka suojaavat hyttysistä, oksista ja nokkosista.
 • Päähine, joka suojaa hyttysiä ja voimakasta aurinkoa vastaan.
 • Hyttysspray

Saanko ottaa koiran mukaan?

Emme salli koiria tai muita eläimiä.

Saako pyöräillä?

Pyöriä ei sallita.

Täytyykö minun ottaa ruokaa mukaan?

Tarjoilemme lounaan Sexsjössä (puolimatkassa), ja matkan varrella on välipaloja kaikissa huoltopisteissä. Ilmoitamme tarkempia tietoja huoltopisteiden tarjoiluista myöhemmin. Kaikissa huoltopisteissä mahdollisuus täyttää vesipullot. Jos haluat  energiapatukoita, ota mukaan.

Minulla on maitoproteiiniallergia. Täytyykö minun ottaa mukaan omaa ruokaa?

Kerro allergiasta ilmoittautumisen yhteydessä. Kaikista allergioista on ilmoitettava. Laktoositonta, maidotonta, gluteenitonta ja vegetaarista saa aina, mikäli olet ilmoittanut ennakkoon. Yritämme välttää pähkinöitä. Jos sinulla on allergioita, jotka mietityttävät, ota yhteyttä järjestäjään info@ikfalken.fi lisätietoja varten. Järjestäjä ei tarjoa erityisdieettejä, kuten LCHF tai vastaavaa.

Yöpyminen

 • Kaupunginhotelli Pietarsaaressa http://www.cfhotel.fi/fi/
 • Hotel Polaris Edsevössä ja Solhaga Ala-Ähtävällä voivat tarjota erilaisia edullisia yöpymismahdollisuuksia. Ks. www.hotelpolaris.fi, www.Solhaga.fi.
 • Asuntovaunu- ja asuntoauto-omistajat asuvat mukavasti Sexsjön SFC-Caravan-alueella www.sexsjo.fi
 • Lappforsin hiihtokeskuksella sallitaan telttoja ja asuntovaunuja/-autoja. Varaa paikka lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@ikfalken.fi Paikka on ilmainen. Juomavettä saa ja alueella on WC, jota saa käyttää. Muita palveluja ei vaellusta edeltävänä iltana ole saatavilla.

Vaelluksen jälkeen – olen unohtanut varavaatepussini. Mistä voin hakea sen?

Löytötavaroista sähköpostitse info@ikfalken.fi .Me pidämme itselleemme oikeuden hävittää unohdetut tavarat 31.8. jälkeen.

Ajanotto

Aika otetaan 18:00 asti.